INSPIRATIEFESTIVAL OP TERSCHELLING 20, 21, 22 oktober 2023

20 oktober 2023

Inspiratiefestival 2023: Geloven in beweging
20, 21 en 22 oktober Terschelling

Voor iedereen die geïnteresseerd is in geloof, betrokken is bij een kerk of op zoek naar inspiratie is landelijke Inspiratiefestival 2018 op Terschelling het moment om geestelijk uit te waaien. Hier komen mensen die op zoek zijn, ervaringen willen delen of zich verder willen ontwikkelen. Het is een uniek festival op het mooie eiland Terschelling, dat in het teken staat van bezinnen, inspireren en ontmoeten. Samen op zoek gaan naar wat iedereen inspireert, verbindt en bezighoudt.

De Protestantse Theologische Universiteit en de Protestantse Kerk organiseren samen met de Raad van Kerken Nederland en de kerken van Terschelling dit inspiratieweekend. “Veel betrokken kerkmensen werken keihard voor de kerk. Dit is een moment om even op te laden,” aldus Mathilde de Graaff, een van de organisatoren. Zij is tevens predikant op het eiland. Karin van den Broeke, synodevoorzitter van de Protestantse Kerk verwacht dat het evenement uitgroeit tot een fenomeen in Nederland: “Als kerk moeten we de Geest de kans geven om flink te waaien. Ik hoop dat het Inspiratiefestival voor zoveel mogelijk mensen zo’n moment is.”

Gevarieerd programma
Met een gevarieerd programma aan lezingen, workshops, vieringen, trainingen, theater en meditatie is er voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar spiritualiteit en inspiratie, naar verdieping en inhoud, naar creatieve werkvormen of andere vormen van geloofsbeleving. Boeiende thema’s, op basis van de pijlers cultuur en vermaak, inhoud en verdieping, bezinning en spiritualiteit, komen aan bod zoals ‘Samen leven en samen kerk zijn’, ‘Gelijk zijn en toch anders geloven’, ‘Keuzes maken en respect hebben voor andere keuzes’ en ‘De kunst van het geloven’. Enkele aansprekende voorbeelden uit het programma:
• Kerk zijn in de toekomst: pionieren in actie
• Interessante lezingen zoals van René de Reuver
• Verschillende vormen van vieren en geloven
• Theoloog des vaderlands, striptekenaar des vaderlands
• Bijzondere voorstellingen met o.a. Hemert Woudenberg en Kees Posthumus
• Pelgrimage van gerechtigheid en vrede
• Zingen met hart en ziel met o.a. VTE
• En nog veel meer…..

Inspiratiereis voor ambtsdragers, vrijwilligers en kerkenraden
Dit inspiratieweekend is ook een ideale gelegenheid voor mensen die actief zijn in de kerk als ambtsdrager en in het pastorale werk of betrokken zijn bij diaconale projecten. Voor mensen die graag een ander geluid willen laten horen of met anderen mensen nieuwe projecten opzetten. Of gewoon anderen willen ontmoeten om van te leren en ervaringen uit te wisselen. Het Inspiratiefestival is de gelegenheid om als kerkenraad, commissie, team of als groep inspiratie op te doen. Om samen de eerste stap naar verandering te zetten. Voor groepen is er een interessante groepskorting.
Voor meer informatie over het festival, aanmelden of reserveren, ga naar www.inspiratiefestivalterschelling.nl

Kijk voor meer nieuws komt de komende tijd beschikbaar via de website, facebook en twitter.

20, 21, 22 oktober 2023

Kick-off-viering vrijdag 20 oktober om 13.30 uur.
Afsluiting zondagmorgen vieringen.
Programma vanaf het krieken van de dag tot middernacht.

Alle Terschellinger kerken als locaties
festivalticket voor het hele weekend

Een festival georganiseerd door de Raad van Kerken Nederland, Protestantse Theologische Universiteit, Protestants Dienstencentrum PKN, Eilander kerken